Corona update: verscherpte maatregelen coronavirus

14 oktober 2020


Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. De landelijke maatregelen gaan vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur in en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Wat betekenen de nieuwe regels voor onze vereniging:

  • KNLTB Competitie 2020 wordt per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren;

  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en lessen te volgen. Als je klaar bent met spelen of lessen, verlaat je direct het park.

  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief tennisleraar). Dubbelen mag als er maar altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dus geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee;

  • Naast de kantine zijn ook de kleedkamers gesloten;

  • Publiek is niet toegestaan.

Op de site van de KNLTB staan de nieuwe richtlijnen voor tennis verder uitgewerkt. De KNLTB heeft ook een poster gemaakt met daarop alle richtlijnen nog eens duidelijk samengevat. Klik hiervoor op de PDF onderaan de pagina. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Chantel van Rosmalen via [email protected].

En nog steeds gelden ook de basisregels:
-Blijf bij klachten thuis;
-Houd altijd 1,5 meter afstand;
-Vermijd drukte;
-Was vaak je handen en hoest en nies in de elleboog;

We vertrouwen op jullie medewerking!

Het bestuur

knltb richtlijnen voor tennis.pdf

Nieuwscategorieën