Help jij mee te verduurzamen?

13 oktober 2021


Heb je oude tennisballen? Doe ze in de blauwgroene bak!

Sinds kort doet onze vereniging mee aan de landelijke actie van Renewaball, waarbij tennisverenigingen gebruikte ballen inzamelen. 
Bij de ingang van ons tennispark staat daarom een blauwgroene container, waarin je je gebruikte ballen kunt deponeren. Gooi er alleen tennisballen in, merk maakt niet uit. Geen blikken, kokers, dozen, en al helemaal geen afval! Als je er bijvoorbeeld etenswaren ingooit kan de inhoud alsnog niet gerecycled worden. Renewaball haalt de volle container leeg, en gebruikt de oude tennisballen als grondstof voor nieuwe tennisballen.
Die ballen heten Renewaball®. Het is een circulaire bal: hij is gemaakt van oude ballen maar ook geschikt om te  recyclen tot nieuwe tennisballen. Ze zijn ook te bestellen via www.renewaball.com. Oude tennisballen vormen een fikse belasting voor het milieu en het zijn er ook nog eens héél veel. Tijd om het anders te doen en wij doen mee! Jij ook?

In de PDF vind je uitgebreidere informatie over renewaball.

Statiegeld kleine plastic flessen: gooi ze in de grote plastic fles!

Vanaf 1 juli 2021 zit er 15 cent statiegeld op kleine plastic flesjes. Sinds kort staat er een leuke blikvanger (grote plastic fles) in de kantine waarin je statiegeldflesjes kunt deponeren. We leveren zo een bijdrage aan afvalvermindering en – scheiding, wat uiteindelijk het milieu ten goede komt. En de opbrengst van het statiegeld komt ten gunste van onze vereniging.

Nieuwscategorieën