Informatie start vrijspelen 18+

09 mei 2020


Vrijdagmiddag 8 mei hebben wij vanuit de KNLTB de voorwaarden ontvangen, waar wij als vereniging aan moeten voldoen om de banen beschikbaar te stellen voor het vrijspelen van 18+ leden. Wij zijn daarmee direct aan de slag gegaan. Voor de jeugd hebben wij al een protocol opgesteld. Dit moet nu uitgebreid worden met een gedeelte voor 18 jaar en ouder.
 
Elke vereniging moet een plan maken en dit afstemmen met de gemeente. Nadat de gemeente akkoord heeft gegeven op dit protocol mag er pas gestart worden. Zodra de vereniging open mag, wordt dit gecommuniceerd met de leden. Wij doen dit via onze website en u ontvangt een mail.
 
Op dit moment zijn alle passen geblokkeerd voor toegang op het park. Wij zullen de passen direct actief maken, nadat wij toestemming hebben ontvangen van de gemeente om te starten.
 
We weten dat iedereen heel graag weer de baan op gaat. Maar: eerder starten zonder toestemming van de gemeente, heeft tot gevolg dat ons hele park gesloten kan worden. Vanuit de gemeente wordt hier ook extra toezicht op ingezet.
We delen hieronder alvast een aantal voorwaarden met u waaraan het vrijspelen voor 18+ moet voldoen, zodat u weet wat u de komende periode kunt verwachten.
 
Vrijspelen of trainen:
  • De vereniging is alleen open voor vrijspelen, mits er van te voren digitaal een baan is gereserveerd;
  •  Spelers zijn alleen welkom op de vereniging op het tijdstip dat ze een baan gereserveerd hebben en/of training hebben;
  • 18+ leden mogen trainen met vier volwassenen tegelijk; de trainer houdt toezicht op navolging van de corona-maatregelen;
  • De kantine, het terras en de kleedkamers zijn gesloten;
  • Er mag geen publiek komen kijken op het park;
  • 18+ leden mogen niet dubbelen; er mag dus alleen enkelspel gespeeld worden; 
  • Uitzondering: dubbelen mag, wanneer alle vier de leden een huishouden delen en dus onder één dak wonen.
Dat betekent ook dat er nu niet in groepsverband getennist kan worden. U reserveert van tevoren per tweetal óf eventueel per vier spelers, wanneer u deel uitmaakt van hetzelfde huishouden. Ook activiteiten zoals de racketavond, de maandag-, dinsdag-, vrijdagmorgen en zondagmiddag, zijn op dit moment nog niet toegestaan.
 
Iedereen moet vanuit huis een baan reserveren. Hoe werkt dit?
Dit gebeurt digitaal en van tevoren. U gebruikt hiervoor de KNLTB clubapp. Heeft u nog geen KNLTB club app, download deze dan alvast. U heeft eerder via email (in november 2019) een wachtwoord ontvangen voor deze app. Heeft u vragen over het gebruik van de KNLTB club app? Vraag dan aan iemand in uw omgeving of hij/zij u kan helpen. Lukt dit niet: stuur dan een mail naar [email protected]. Wij helpen u dan verder.
 
Let op: vanaf het moment dat wij open gaan, kunt u alleen reserveren en spelen via de KNLTB Clubapp.
 
Om iedereen de kans te geven om te spelen, zullen wij ons afhangsysteem zo inrichten dat u maximaal 1x per dag kunt reserveren. U kunt maximaal 1 week van tevoren reserveren. Iedere reservering start op het hele uur en zal 55 minuten duren. U heeft dan 5 minuten de tijd om direct de baan af te gaan en plaats te maken voor de volgende spelers. We maken daarbij gebruik van een routing op het park. Deze staat aangegeven op het park.
 
Wij vertrouwen op ieders begrip voor deze noodzakelijke vertraging. Nu overhaast starten kan grote gevolgen hebben voor de komende maanden.
 
Het Bestuur

Nieuwscategorieën