Nieuw! Laddercompetitie voor de jeugd

17 december 2021


Hallo jeugdleden,

Vanuit de jeugdcommissie lanceren we een nieuw initiatief. Om lekker te kunnen tennissen en onderling wedstrijdjes te kunnen spelen starten we de Smitshoek Laddercompetitie voor Groen en Geel jeugdleden. Deze laddercompetitie loopt tot 30 juni 2022.

Wat is een laddercompetitie?
Eigenlijk is het heel simpel. Er is een online ladder met daarop alle deelnemers. Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijd. Een lager geplaatste speler daagt een hoger geplaatste speler uit.

Als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. Als je verliest kun je een andere speler uitdagen om zo een rij hoger te komen. 

Hoe werkt het?
Je hebt de KNLTB Club App nodig. Alle groene en gele spelers die zich hebben ingeschreven voor de voorjaarscompetitie 2022 zijn standaard toegevoegd (*).

Via de KNLTB Club App daag je spelers uit, reserveer je de baan en voer je de uitslag in. In de KNLTB Club App, ga je naar de balk onder in de app, klik op ‘Spelen’ en kies ‘Wedstrijden’.

Je ziet dan een blokje ‘Laddercompetitie’. Je kunt 3 spelers die boven je staan in de ladder uitdagen. Jouw tegenstander kan de uitdaging accepteren of een nieuwe datum en tijd voorstellen. Na je wedstrijd voer je de uitslag in de Club App in.

Aan het einde van deze laddercompetitie sluiten wij het af met een gezellige prijsuitreiking 🏆 voor alle deelnemers. We hebben meerdere prijzen, voor de nummers 1 (1 voor geel en 1 voor groen) maar ook bijvoorbeeld voor de speler met meest gespeelde wedstrijden. 

Handig om te weten:

  • Je moet zelf een baan reserveren en afhangen voor de afgesproken wedstrijd dat gebeurt niet automatisch. 
  • Neem zelf ballen mee.
  • Je speelt 1 uur (incl. inspelen). Degene met de meeste games is de winnaar.
  • Bij 40-40 wordt er “beslissend punt” gespeeld (geen voordeel/ nadeel).
  • Het systeem accepteert geen gelijkspel, dus zorg dat er een winnaar is.
  • Na de wedstrijd voert de uitdager in de `Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in. Beide partijen bevestigen de uitslag in de app. De uitslag wordt direct verwerkt in de laddercompetitie.
  • De toppers uit “groen” hebben de mogelijkheid geven om ook spelers uit “geel” uit te dagen.   


Vragen

Heb je vragen? Mail ons op [email protected], stuur een app naar Pascal van Bergeijk (contactgegevens in de Club App) of vraag het tennisleraar Leon.

 

(*) 

  • Sta je er niet bij en wil je mee doen? Leuk we horen het graag op het bovenstaande emailadres.
  • Wil je niet meespelen? Laat het ons ook weten op bovenstaand emailadres dan halen we je uit de ladder.

Wij wensen jullie veel succes en vooral tennisplezier! 

Nieuwscategorieën