Toepassingen digitale ledenpas 2024

13 november 2023


Graag informeren we je over de nieuwe toepassingen van de digitale ledenpas.

Ieder lid van een bij de KNLTB aangesloten vereniging ontvangt de KNLTB ledenpas. Er zijn momenteel twee varianten van deze ledenpas: een fysieke plastic magneetstrippas en een digitale ledenpas. Vanaf 1 januari 2024 is de plastic variant niet meer aan te vragen bij de KNLTB.

De plastic ledenpas met magneetstrip is verouderd. Daar waar je voorheen voor bepaalde zaken een fysieke pas nodig had, is dat binnenkort niet meer zo. In 2021 is daarom door de KNLTB een digitale ledenpas gerealiseerd. Een digitale ledenpas heeft een aantal grote voordelen. Zo is het duurzamer, flexibeler om aanpassingen te maken en gaat het proces van aanmelden veel sneller; nieuwe leden kunnen na aanmelding door de Ledenadministrateur de ClubApp installeren om banen af te hangen en de digitale ledenpas is direct zichtbaar.

De digitale ledenpas is inmiddels voor alle leden beschikbaar in de ClubApp.

Welke nieuwe toepassingen van de digitiale ledenpas zijn er?

De invoering van de digitale ledenpas heeft consequenties voor 4 belangrijke toepassingen van de pas. Deze hebben we hieronder op een rij gezet. 

Toegangscontrole
Om toegang te krijgen tot het park, de kleedkamers, de deur naar het afhangbord en toiletten in de hal ontvangen (nieuwe) leden een persoonlijke toegangspas.
Leden die nog beschikken over een fysieke KNLTB pas kunnen deze hiervoor blijven gebruiken.

Afhangen
Online een baan reserveren via de ClubApp blijft de meest snelle en gebruiksvriendelijke manier om via de app op je telefoon een baan te boeken.  

Om als lid een geboekte baan te bevestigen op de club en/of het afhangproces te starten op het moment dat je daadwerkelijk op het park bent, maak je nog steeds gebruik van het afhangbord. Hiervoor wordt een QR-code getoond op het afhangbord die je zult moeten scannen via de ClubApp.

Hieronder vind je een video om een kijkje te nemen hoe dit er ongeveer uit ziet:

Betalen
Wij maken als vereniging gebruik van een Twelve kassasysteem waarbij er een saldo op de ledenpas gezet kan worden. Daar kan vervolgens mee betaald worden in het clubhuis.

Met de invoering van de digitale ledenpas zal deze vorm van betalen binnenkort gaan lopen met je telefoon via de KNIP app. De KNIP app is gratis te downloaden in de App Store en/of Google Play Store.

Het resterende saldo op de fysieke ledenpas is gekoppeld aan de KNIP app en zal in ieder geval behouden blijven. Je kunt ook, zolang je deze hebt, de oude fysieke ledenpas blijven gebruiken om te betalen.

Betalen kan uiteraard ook gewoon nog via de bankpas (pin/contactloos) en Apple/Google Pay.

Identificatie
De digitale pas is al een tijd zichtbaar in de ClubApp van KNLTB.Club. Hierdoor kan de pas ingezet worden als identificatiemiddel bij bijvoorbeeld een competitiewedstrijd of open toernooi. Hierin is niks veranderd.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met de ledenadministratie.

Nieuwscategorieën