Afhangen

Afhangen is verplicht!

Correct afhangen maakt het voor ons allemaal mogelijk om te controleren of spelers ook echt lid zijn. Daarnaast kan er goed worden gezien wat bij ons de baanbelasting is en op welke momenten wij piek- en dalbelasting hebben.

Wij vragen je dus niet alleen om altijd af te hangen, maar ook om anderen aan te spreken die dat niet doen. Door deze afspraak met elkaar te maken, moet de drempel om elkaar aan te spreken verlaagd worden. Uiteindelijk zijn wij allemaal een beetje eigenaar en dus verantwoordelijk voor onze banen (en alles wat er omheen staat).

Om een baan te reserveren dien je gebruik te maken van de KNLTB ClubApp. Op het park dien je de reservering voor aanvang te bevestigen. Dit doe je op het digitale afhangbord, links in het voorportaal bij de toiletten.

Na het reserveren van een baan via de KNLTB ClubApp, ga je voor het moment dat je hebt geboekt naar het afhangbord. Je boeking vervalt als je niet voor de aanvangstijd hebt bevestigd op het afhangbord. 

De reservering van een baan bevestigen op het afhangbord gaat als volgt:
1.     Open daar je ClubApp, en ga naar je ‘home scherm’ NB: zorg dat je de meest recente versie hebt geïnstalleerd via de Appstore of Google Playstore.
2.     Tap in het Home tabblad in de ClubApp bij de boeking op de oranje knop die aangeeft hoe laat je uiterlijk moet bevestigen.
3.     Er opent in de ClubApp een QR-code scanner waarmee je de QR-code die op het afhangbord zichtbaar is scant. Mogelijk vraagt je toestel om toestemming aan de App te geven om QR-codes te mogen scannen.
4.     De ClubApp meldt dat je boeking is bevestigd. In het homescherm zie je dat ook bij de boeking staan met een groen vinkje. 

Om een baan af te hangen op het park maak je eerst een reservering via de ClubApp en volg je daarna bovenstaande stappen.

Met de KNLTB ClubApp kun je ook op de hoogte blijven van het nieuws en activiteiten binnen onze vereniging, de actuele ranking, toernooihistorie, spelers en teams zoeken, deelnemen aan de laddercompetitie en diensten inplannen.

Download de KNLTB ClubApp via de onderstaande buttons:

Afhangreglement

Je kunt met 2, 3 of 4 personen een baan afhangen. De speeltijd is 60 minuten. Hoewel het digitaal afhangsysteem bepalend is voor het afhangen van een baan, gelden voor alle leden de volgende regels voor het afhangen:

1. Afhangen/bevestigen is alleen mogelijk wanneer je zelf op het tennispark aanwezig bent;
2. Afhangen/bevestigen kan alleen met de KNLTB ClubApp;
3. Correct afhangen/bevestigen op het digitale afhangbord doe je door de instructies van de KNLTB ClubApp op te volgen;
4. Opnieuw afhangen voordat de speeltijd voorbij is, is niet toegestaan;
5. Als er een vrije baan beschikbaar is, mag je geen baan afhangen die in gebruik is;
6. Als alle banen bezet zijn, hang je af op de baan die het langst in gebruik is;
7. Junioren (<16 jaar) zijn speelgerechtigd zolang er vrije banen zijn;
8. Na 20.00 uur van maandag t/m donderdag, hebben senioren voorrang op junioren;
9. Dit afhangreglement is niet van toepassing op banen, die gereserveerd zijn voor competitie, training, toernooien, onderhoud, racketmiddag/avond, e.d.
10. In onvoorziene gevallen beslist het bestuur.

Voor vragen kun je mailen naar de ledenadministratie.