Afhangen is verplicht!

Afhangen is verplicht! Deze regel heeft altijd bestaan, maar wanneer veel banen vrij liggen, merken wij dat er meestal niet is afgehangen. Correct afhangen maakt het voor ons allemaal mogelijk om te controleren of spelers ook echt lid zijn. Daarnaast kan er goed worden gezien wat bij ons de baanbelasting is en op welke momenten wij piek- en dalbelasting hebben.
Wij vragen je dus niet alleen om altijd af te hangen, maar ook om anderen aan te spreken die dat niet doen. Door deze afspraak met elkaar te maken, moet de drempel om elkaar aan te spreken verlaagd worden. Uiteindelijk zijn wij allemaal een beetje eigenaar en dus verantwoordelijk voor onze banen (en alles wat er omheen staat).
Om een baan te kunnen afhangen voor vrij tennissen, is het noodzakelijk om over een KNLTB ledenpas te beschikken. Afhangen van een baan doe je op het digitale afhangbord (touchscreen), links in het voorportaal bij de toiletten. Mocht je pas niet werken of ben je je pas verloren, meld dit dan zo snel mogelijk aan de ledenadministratie. ( [email protected])
 
Afhangreglement
Je kunt met 2, 3 of 4 personen een baan afhangen. De speeltijd bij 2 personen is 30 minuten; bij 3 of 4 personen is de speeltijd 45 minuten. Hoewel het digitaal afhangsysteem bepalend is voor het afhangen van een baan, gelden voor alle leden de volgende regels voor het afhangen:
1. Afhangen is alleen mogelijk wanneer je zelf op het tennispark aanwezig bent;
2. Afhangen kan alleen met een geldige ledenpas;
3. Correct afhangen op het digitale afhangbord, doe je door de instructies op het beeldscherm op te volgen;
4. Opnieuw afhangen voordat de speeltijd voorbij is, is niet toegestaan;
5. Als er een vrije baan beschikbaar is, mag je geen baan afhangen die in gebruik is;
6. Als alle banen bezet zijn, hang je af op de baan die het langst in gebruik is;
7. Junioren (<16 jaar) zijn speelgerechtigd zolang er vrije banen zijn;
8. Na 20.00 uur van maandag t/m donderdag, hebben senioren voorrang op junioren;
9. Dit afschrijfreglement is niet van toepassing op banen, die gereserveerd zijn voor competitie, training, toernooien, onderhoud, racketmiddag/avond, e.d.; er is altijd een vrije baan voor recreanten beschikbaar om af te hangen;
10. In onvoorziene gevallen beslist het bestuur.