KNLTB competitie

Wat houdt competitie spelen in?

Ieder jaar doen landelijk ruim 30.000 teams mee aan wat door veel tennissers wordt beschouwd als de leukste periodes van het tennisseizoen, de competitie.

Je speelt met een team op 5 wedstrijddagen tegen teams van andere verenigingen, zowel uit als thuis. In het voorjaar is dit van begin april t/m eind mei en in het najaar van half september t/m eind oktober.

Een team bestaat op zijn minst uit 4 personen (twee heren en twee dames, vier dames of vier heren), maar het meest ideale is om met z'n zessen een team te formeren zodat je kan rouleren. Tijdens de voorjaarscompetitie heb je meestal 1 á 2 weken vrij i.v.m. feestdagen of de meivakantie. De aanvangstijd verschilt per speeldag, maar is bijvoorbeeld op vrijdag om 19.00 uur en op zaterdag om 13.00 uur.

Aan het spelen van competitie zijn ook kosten verbonden. Vanuit de vereniging vragen we een teambijdrage van € 70,00 voor de vrijdagavondcompetitie en/of €85,00 voor de zaterdagcompetitie. Daarnaast zijn er kosten voor consumpties en eten. In onze regio is het gebruikelijk dat het thuisspelende team de tegenstander een maaltijd of hapjes aanbiedt. Ook zorgt het thuisspelende team voor gebak/koeken bij aanvang van de dag of avond. Via de KNLTB vind je welk competitieaanbod er allemaal is. 

Kortom iedereen kan meedoen, want er is altijd wel een wedstrijdsoort voor jou!