Technische commissie

De technische commissie (TC) bestaat uit Chantel van Rosmalen, Henny den Broeder en Kim Fokkema en vormt een vast onderdeel van iedere tennisvereniging, zo ook van TV Smitshoek.

De technische commissie houdt zich bezig met het algeheel tennistechnisch beleid en het bevorderen van de beoefening van de tennissport. Deze commissie wil er in voorzien dat elk lid zich op tennisgebied kan ontplooien tot het door hem of haar gewenste en haalbare niveau. Om dit voor de leden mogelijk te maken, voert de technische commissie concreet een aantal taken uit:

  • Zorg dragen dat leden voldoende lesfaciliteiten krijgen aangeboden, door een tennisschool te contracteren;
  • Organiseren van KNLTB districtscompetitie voor jeugd en senioren;
  • Organiseren van interne competitie voor senioren;
  • Organiseren van laddercompetitie;
  • Organiseren van de clubkampioenschappen voor de jeugd en senioren;
  • Organiseren van Open toernooien ism de toernooicommissie;
  • Coördineren van taakverdeling binnen de commissie;
  • Zorg dragen voor een goede samenwerking met de jeugdcommissie

Tennisles
Tennisles wordt bij ons gegeven door Leon Zuijdendorp.

KNLTB Competitie 
Bij de KNLTB kan er gespeeld worden in de voorjaars- en najaarscompetitie. Teams (minimaal 4 personen) kunnen zich aanmelden d.m.v. een inschrijfformulier. De Technische Commissie verzorgt daarna o.a. de indelingen en de inschrijvingen van teams voor de KNLTB competitie. Bij meer inschrijvingen dan geplaatst kunnen worden voor de competitie zal er een loting plaatsvinden. Tijdens de competitie treden de leden van de TC op als gastheer/-vrouw om de thuisspelende teams te voorzien van banen, ballen etc.  

Interne competitie
In de winter organiseert de TC op zaterdagmiddag de interne competitie voor senioren; een team bestaat uit minimaal 2 dames en 2 heren. Op een middag worden 2 mix partijen, een damesdubbel en een herendubbel gespeeld. Na afloop gaan alle teams met elkaar gezellig een drankje en een hapje doen.
Contactpersonen: Henny den Broeder en Kim Fokkema

Onze toernooien
Om wedstrijdspelers te stimuleren, organiseert de TC in februari/maart (week 10) het Open Wintertoernooi en in de zomer het 40+ Veteranen toernooi.
Contactpersoon wintertoernooi: Henny den Broeder
Contactpersoon 40+ Veteranentoernooi: Wouter van der Meer

Meer informatie? Mail naar [email protected]