Toepassingen digitale ledenpas

Vanaf 1 januari 2024 is de plastic variant KNLTB ledenpas niet meer aan te vragen bij de KNLTB. Ieder lid van een bij de KNLTB aangesloten vereniging ontvangt een digitale ledenpas.

De plastic ledenpas was verouderd, daarom is er door de KNLTB een digitale ledenpas gerealiseerd. Nieuwe leden kunnen direct na aanmelding door de Ledenadministrateur de ClubApp installeren om banen af te hangen en de digitale ledenpas is direct zichtbaar.

De digitale ledenpas is voor alle leden beschikbaar in de ClubApp.

Download de KNLTB ClubApp via de onderstaande buttons:

Welke toepassingen van de digitale ledenpas zijn er?
De digitale ledenpas heeft consequenties voor 4 belangrijke toepassingen. Deze hebben we hieronder op een rij gezet. 

 • Toegangscontrole
  Om toegang te krijgen tot het park, de kleedkamers, de deur naar het afhangbord en toiletten in de hal ontvangen nieuwe leden een fysieke persoonlijke TV Smitshoek toegangspas.
  (Leden die nog beschikken over een fysieke KNLTB pas kunnen deze hiervoor blijven gebruiken.)

 • Afhangen
  Online een baan reserveren via de ClubApp is de meest snelle en gebruiksvriendelijke manier om via de app op je telefoon een baan te boeken.  Om als lid een geboekte baan te bevestigen op de club en/of het afhangproces te starten op het moment dat je daadwerkelijk op het park bent, maak je gebruik van het afhangbord. Hiervoor wordt een QR-code getoond op het afhangbord die je zult moeten scannen via de ClubApp.
  Hieronder vind je een video om te zien hoe dit er ongeveer uit ziet:
  Digitale ledenpas: afhangen via de ClubApp en bevestigen op de club.
  (De fysieke persoonlijke TV Smitshoek toegangspas kan niet worden gebruikt op het afhangbord. Leden die nog beschikken over een fysieke KNLTB pas kunnen deze optioneel blijven gebruiken om op het afhangbord een geboekte baan te bevestigen)

 • Betalen
  Wij maken als vereniging gebruik van een Twelve kassasysteem waarbij er een saldo op de KNIP app gezet kan worden. Daar kan vervolgens mee betaald worden in het clubhuis. Deze vorm van betalen werkt met je telefoon via de KNIP app.
  (Leden die nog beschikken over een fysieke KNLTB pas kunnen deze optioneel blijven gebruiken om te betalen.)
  De KNIP app is gratis te downloaden in de App Store en/of Google Play Store.
  Betalen kan uiteraard ook gewoon nog via de bankpas (pin/contactloos) en Apple/Google Pay.

 • Identificatie
  De digitale pas is zichtbaar in de ClubApp van KNLTB.Club. Hierdoor kan de pas ingezet worden als identificatiemiddel bij bijvoorbeeld een competitiewedstrijd of open toernooi.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met de ledenadministratie.